Vastgoedrecht

21 Dec

Leg de exploitatieverplichting voor huurder bedrijfsruimte nauwkeurig vast

Leegstand heeft een negatieve invloed op de markthuur- of beleggingswaarde van een bedrijfsruimte. Ook de wijze van exploitatie en het gebruik van het pand kunnen zulke ongewenste gevolgen hebben.

Read More
25 Jan

Herziening huurprijs bedrijfsruimte

Relatief weinig bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid die de wet biedt om de huurprijs te herzien. Ik heb het dan niet over de indexering, maar over de wijziging van de huurprijs naar een huurprijs die voor vergelijkbare bedrijfsruimtes geldt.

Read More
25 Jun

Bedrijfsruimte huren of verhuren? Voorkom deze vijf valkuilen

Een bedrijfsruimte huren begint met het ondertekenen van een huurcontract. Maar vaak wordt niet gelet op de kleine –en zelfs grote- letters in het huurcontract. We zetten vijf belangrijke aandachtspunten op een rij.

Read More
28 Nov

Verkoop onroerende zaak: een onjuiste mededeling van een makelaar kan tot aansprakelijkheid van makelaar én verkoper leiden

Een onjuiste mededeling van een makelaar namens een verkoper kan onbedoeld verstrekkende juridische gevolgen hebben. Wanneer de verkopend makelaar een onjuiste mededeling over de eigenschap van een onroerende zaak doet, kunnen de verkoper en de makelaar aansprakelijk zijn.

Read More

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

Met aanmelding voor de nieuwsbrief geef ik Spectrum Advocaten toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens overeenkomstig het door Spectrum Advocaten opgestelde privacy statement

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl