Ontslagrecht en reorganisatie

Voor een werkgever is het in sommige gevallen helaas noodzakelijk om van een of meerdere werknemers de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld gelegen zijn in bedrijfseconomische omstandigheden, onvoldoende functioneren van de werknemer, een verschil van inzicht over de invulling van de werkzaamheden of een verstoorde arbeidsrelatie. Soms komen vanwege een reorganisatie meerdere arbeidsplaatsen te vervallen. Het is belangrijk dat u als werkgever in al deze gevallen begeleid wordt om dit ontslagtraject juridisch goed te laten verlopen teneinde de juiste afwegingen en keuzes te kunnen maken en stappen te nemen.

Voor een werknemer is het – en dat is zacht uitgedrukt – erg vervelend wanneer zijn arbeidsovereenkomst door de werkgever wordt beëindigd. In sommige gevallen is het ontslag onterecht en in andere gevallen bestaat er een goede reden voor het ontslag. In al deze gevallen kunt u juridisch advies gebruiken. U wilt bijvoorbeeld niet uw recht op een uitkering verspelen, wil voldoende gecompenseerd worden voor het verlies van uw baan, niet worden gehouden aan een concurrentiebeding en ga zo maar door.

Spectrum Advocaten begeleidt zowel werkgever als werknemer bij het ontslagtraject en maakt u wegwijs. Wij proberen er in het belang van beide partijen zonder rechter uit te komen, maar in sommige gevallen is de gang naar de rechter onvermijdelijk. Op dit moment is het ontslagrecht bovendien volop in beweging; wij informeren en adviseren over wat dit voor u in de praktijk betekent.

Overige rechtsgebieden

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl