• kenburns1

Detachering

In onze praktijk maken wij regelmatig mee dat bedrijven permanent of tijdelijk juridische ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom geven wij de mogelijkheid dat een advocaat van Spectrum Advocaten bij uw bedrijf wordt geplaatst, om de gewenste ondersteuning te bieden. 

Soms moet bijvoorbeeld door u een project worden opgezet, waarbij veel juridische vraagstukken spelen en waarvoor contracten moeten worden opgesteld, waarover eerst moet worden onderhandeld. Ook kunt u denken aan een reorganisatie of herstructurering binnen uw organisatie of een groot ‘project’, zoals verkoop van uw onderneming of overname van een onderneming. U kunt behoefte hebben aan een juridische beoordeling van uw bedrijfsvoering. Voldoet uw onderneming (nog steeds) aan de eisen die door wet- en regelgeving worden gesteld? In dat kader kunnen algemene voorwaarden, arbeidsovereenkomsten, (huishoudelijke) reglementen en ander overeenkomsten worden beoordeeld en opgesteld. Ook bieden wij ondersteuning bij het inrichten van het incassotraject, adviseren wij over dossieropbouw van werknemers et cetera. Is het bestuur en toezicht binnen de organisatie op juiste wijze geregeld? De advocaat kan ook tijdelijk ondersteuning bieden aan uw juridische afdeling en/of medewerker of een andere afdeling binnen uw organisatie.

In deze en andere gevallen is het soms praktisch en efficiënt dat een advocaat ter plekke de balans op kan nemen en volledig tot de beschikking van u en uw onderneming staat. Het is een wisselwerking, omdat de advocaat ook direct kan beschikken over de bedrijfsinformatie die nodig is voor de uitvoering van zijn opdracht. De opdracht kan, in overleg met u, gedurende een bepaalde periode in een dagdeel per week, een dag per twee weken et cetera worden uitgevoerd. Er wordt gewerkt op basis van uurtarief of een vast dag(deel)tarief, waardoor u op voorhand inzicht heeft in de kosten.

Door deze onderscheidende service van Spectrum Advocaten, heeft u de beschikking over een deskundig en ervaren advocaat en feitelijk de gehele know how van Spectrum Advocaten. U hoeft daarvoor geen juridisch medewerker in dienst te nemen (en later daarvan afscheid te nemen). U hebt dus ook geen administratieve rompslomp en werknemerslasten. Ander voordeel is dat er niet nog een bedrijf tussen zit, aan wie een provisie moet worden betaald. De advocaat is bovendien verzekerd voor beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid.

Detachering of een interim-opdracht is daarom in veel gevallen de flexibele en meest efficiënte oplossing voor een tijdelijk ‘probleem’ of een tijdelijke behoefte.

Over Spectrum Advocaten

Eerlijke en transparante advocaten met een praktische kijk op zaken.

Nieuwsbrief

CONTACTGEGEVENS

  • Van Eedenstraat 7
    2012 EL Haarlem
  • Postbus 5554
    2000 GN  Haarlem
  • Telefoon: 023 51 73 377
  • Fax: 023 51 73 388
  • info@spectrumadvocaten.nl